Honingmassage

De Egyptische koningin Cleopatra baadde zich iedere dag in melk en honing.

Waarom is honing ook heilzaam voor jou?

Honing is al eeuwenlang een schoonheidsproduct, dat ook in geneesmiddelen wordt gebruikt. Het is één van de beste huidverzorgingsproducten.

Honing in onze massageolie of in een honingscrub :
  • omdat het beschadigde en droge huid herstelt en vernieuwt,
  • omdat het infecties tegen gaat en bacteriën doodt,
  • omdat het de huid soepel en elastisch houdt
  • omdat het de dode huidcellen verwijdert
  • omdat het een kalmerende er relaxerende werking heeft

Gewoonweg super als anti-aging of anti-cellulitus behandeling.

Een aanrader is een honingmassage van 90 minuten.

Wij maken onze honingscrub en massageolie zelf omdat we de beste kwaliteit willen garanderen.
Een honingmassage of honingscrub is een aanrader !

Allergie

Er zijn helaas mensen die erg slecht reageren op het consumeren van honing. Hoe heftig deze reactie is hangt af van de mate van hoe erg iemand allergisch is voor honing. Deze allergische reactie wordt veelal veroorzaakt door de pollen in de honing of kan de reactie het gevolg zijn van een eiwit dat door de honingbij in de honing is achtergebleven.
Mensen die gevoelig zijn voor pollen en/of bijensteken zijn meestal ook gevoelig voor honing consumptie, honingmassage of honingscrub.
De symptomen zijn meestal: jeuk over het hele lichaam, jeukende keel, rode uitslag, opgezwollen tong en lippen, een loopneus en veel niezen.
Bij allergie kan je het homeopatische middel apis gebruiken. Bij ernstige allergie steeds uw dokter of spoedarts raadplegen.

Zwangerschap, hoge bloeddruk en spataders

Bij zwangershap, hoge bloeddruk en spataders zullen wij een honingmassage of honingscrub afraden.

Honing en baby's

Baby’s onder één jaar kunnen het beste nog geen honing eten. Dit komt omdat het maag- en darmstelsel nog niet volledig ontwikkeld is. Honing kan namelijk sporen bevatten van de bacterie “Clostridium botulinum”, normaal gesproken ongevaarlijk, maar wel voor baby’s tot één jaar. Deze kunnen in de onontwikkelde darmflora van de baby uitgroeien tot bacteriën. Die vervolgens weer schadelijke stoffen aanmaken die zelfs kunnen leiden tot spierzwakte en verlammingen. Vanaf één jaar kan iedereen zonder problemen honing eten.


honingmassage
HoningmassageHoning is niet alleen lekker, maar ook gezond!

Honing bevat een aantal essentiële vitamines en mineralen die we dagelijks nodig hebben: onder andere vitamine B, calcium, ijzer, magnesium, kalium en een aantal vetzuren.

Honing heeft een virus, bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen.

Honing kan verlichting bieden als je keelpijn, een luchtwegeninfectie, een maagzweer of darminfectie hebt. 

Op de huid kun je het zelfs op kleine wondjes smeren. Het is een natuurlijk middel tegen brandwonden en tegen door de zon verbrande huid.

Honing verhoogt het uithoudingsvermogen en de sportprestaties, omdat honing de glycogeenvoorraad in de spieren langer op peil houdt en daardoor ook de herstelperiode na het sporten verkort.
Honing houdt de stembanden in een goede conditie.

Honing reguleert de bloedsuikerspiegel dankzij de ideale balans van fructose en glucose in honing. De smaak van honing is “beter” dan de smaak van suiker. Daarnaast hebben we minder honing nodig om dezelfde zoete smaak te proeven als normale suiker

Honing zit boordevol flavonoïdes en antioxidanten. Honing beschermt daarom tegen kanker, hart- en vaatziekten.

Honing is een probiotioca. Honing verbetert en houdt de darmflora in balans. Sommige honingsoorten bevatten zelfs zeer grote hoeveelheden ‘vriendelijke’ bacteriën, waaronder 6 soorten lactobacilli en 4 soorten bifidobacteria.

Honing is een natuurlijk antibioticum.